vegen van alle schoorstenen - verwijderen van vogelnesten - plaatsen van roosters en schoorsteenkappen - camera inspectie - verwijderen van teeraanslag

Schoorsteenvegen

Is het nodig om elk jaar de schoorsteen te vegen?

Ja, de schoorsteen moet elk jaar gereinigd worden. Zeker bij brandstoffen zoals hout, kolen en mazout. Voor een pellet- of gasschoorsteen is het best om deze om de twee jaar te vegen. Gas is namelijk een schone, warme en vochtige lucht en daardoor ideaal voor vogels en dus een gevaar voor koolstofmonixide (CO). Als u uw schoorsteen nooit veegt dan hebt u een grote kans op een schoorsteenbrand. U krijgt harde peklagen en die krijgt u dan niet meer weg zelf niet met een harde borstel. U kan zelf de schoorsteen proberen te reinigen, maar dit is niet aan te bevelen. U hebt het juiste materiaal niet zoals een speciale stofzuiger of speciale borstels. U hebt dan ook geen schoorsteenvegersattest en als er dan iets gebeurt dan zal de verzekering er niet tussenkomen bij schoorsteenbrand, een woningbrand of andere schade.

Als schoorsteenveger ben ik geregistreerd en mag ik attesten schrijven, niet iedereen mag zo maar schouwen reinigen. Zorg ervoor dat u een goede erkende schoorsteenveger neemt zodat u schouw goed en professioneel gereinigd is.

Tip: indien u zelf nog een schoorsteen moet bouwen, zorg er dan voor dat u onderaan een deurtje voorziet waarlangs u het vrijgekomen roet kan verwijderen uit de schoorsteen.

Het ambachtelijk schouwvegen is voorbij en schoorsteenveger Kris werkt met de laatste nieuwigheden. Bekijk het hieronder in de video’s.

© 2008 - 2024
schoorsteenveger Kris
Moerheide 66
9220 Hamme
vegen van alle schoorstenen - verwijderen van vogelnesten - plaatsen van roosters en schoorsteenkappen - camera inspectie - verwijderen van teeraanslag
Tel. +32 (0)486/14.27.91
info@schoorsteenvegerkris.be


Webdesign by Eye